Ispirata alle Saison belghe (birre tradizionalmente speziate) ma dalle radici ben salde in Valle Brembana.
É infatti dai fiori violacei del Crocus Sativus, coltivati dai bulbi interrati nella nostra valle, che viene raccolto lo Zafferano con il quale viene speziata.
Saison da 6 gradi alcolici, secca, intrigante e beverina, con note pepate e speziate donate dal lievito e dal color “biond’oro”risultato dell’immersione dei preziosi stimmi di Zafferano, l’Oro Rosso della Valle Brembana, che regala il suo profumo al naso ed un inaspettato e sorprendente retrogusto retrogusto.
It is inspired by Belgian Saisons (traditionally spiced beers) but with roots firmly planted in the Brembana Valley. It is in fact from the purple flowers of Crocus Sativus, cultivated from bulbs buried in our valley, that the saffron with which it is spiced is gathered.
A Saison of 6 alcoholic degrees, dry, intriguing and drinkable, with peppery and spicy notes given by the yeast and the “golden blond” colour resulting from the immersion of the precious stigmas of Saffron, the Red Gold of the Brembana Valley, which gives its scent to the nose and an unexpected and surprising aftertaste.